My Road

 

Drive, Doelen en Dromen

 

Mijn naam is Jonathan Mutebwa, ik ben atleet en fysiotherapeut en het is mijn droom om de snelste fysiotherapeut van Nederland te worden, op de Olympsiche Spelen.

Mijn belangrijkste doelen zijn op dit moment deelnemen aan de Olympische Spelen 2020 in Tokio en de Europese Kampioenschappen atletiek van 2020 in Parijs. Aan de hand van mijn Smart Road to Success ga ik mijn droom en doelen verwezenlijken. Hieronder lees je in het kort mijn verhaal. 

 

My Road
Mijn road is gestart in 1993. Tien jaar later kwam ik voor het eerst in aanraking met atletiek en al snel kwam ik erachter dat mijn talent bij het sprinten ligt, met name op de 60 meter (i), 100 meter en 200 meter. Vanaf dat moment groeide mijn passie voor deze sport. In 2008 werd ik Nederlands kampioen U16 en ontstond de drive om als individuele atleet de beste te willen worden en zijn. Ik ging meer trainen om sterker en sneller te worden. In 2010 begon dit duidelijk zijn vruchten af te werpen, want in dat jaar werd ik Nederlands kampioen U18 op de 60 meter indoor en op de 100 meter. Daarnaast won ik ook zilver op de 200 meter. 

Daarna werd het echter lastig. Het is een uitdaging om als atleet financieel je hoofd boven water te houden, als je niet wordt ondersteund door NOC*NSF of de Atletiekunie. Maar dit weerhield mij er niet van mijn droom na te jagen. Als je dromen wilt realiseren, moet je concrete doelen stellen en bereid zijn alles te geven, en dat is waar mijn Smart Road to Success is gestart. 

 

Smart Road to success
In 2013 heb ik enkele weken samen met Churandy Martina in het nationale estafetteteam mogen trainen. Dit heeft mij veel kracht en vertrouwen gegeven, en de overtuiging dat het vanaf toen anders moest. Tijdens de workshop Ondernemen = topsport en topsport = ondernemen van Business Meets Sport heb ik toen mijn Smart Road to Success ontwikkeld, die mij helpt mijn sportcarrière te optimaliseren en het maximale uit mijzelf te halen. Alles wat ik doe, is gebaseerd op mijn Smart Road to Success.

Mijn Smart Road is universeel, wat betekent dat het mijn hele leven omvat: sport, werk en privé. Ik ben altijd opzoek naar de juiste balans zodat ik mijn doelen kan bereiken. Ik ben gestart met het bouwen van een winning team van professionals, deskundigen en sponsors die mij helpen het beste uit mijzelf te halen. In 2014 heb ik vervolgens mijn eerste doel behaald, namelijk het succesvol afronden van mijn crowdfunding campagne. Kort daarop heb ik mijn tweede doel behaald: het afronden van mijn studie Fysiotherapie. Op dit moment heb ik een heel concreet doel, namelijk deelnemen aan de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Een ander doel van mij is dat ik mensen wil inspireren en motiveren, en laten zien dat je alles kunt bereiken als je het maar graag genoeg wilt en bereid bent het werk te doen. Mijn motto: Create your own! 

 

Kernwaarden

 

Ambitie, Bewustzijn, Creativiteit, Discipline en Energie, oftewel: ABCDE. Dit zijn mijn kernwaarden die ervoor zorgen dat ik iedere dag met plezier naar de atletiekbaan ga en dat ik mijn Smart Road wil blijven bewandelen. Mijn ambitie voor mijn sport leert mij om mijn grenzen te verleggen en dat gaat niet altijd zonder slag en stoot. Het geeft mij het bewustzijn dat het veel fysieke en mentale training vereist en de creativiteit om mijn winning team zo slim mogelijk in te zetten. Trainingen waarbij ik mijzelf als atleet en mens beter leer kennen, geven mijn de discipline en vooral de energie om het maximale uit mijzelf te halen! Mijn kernwaarden zijn de fundering van mijn Smart Road!

like

Like


contact

Contact

 

Tekst voor contact

Contact ›

Website gesponsord door
QForma en Koen van Erve